Ramona Spridon | Mom x More

Despre mine | Despre blog

Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.(Antoine de Saint-Exupery, Micul print)

E unul dintre citatele mele preferate si mi s-a parut atat de potrivit sa-l introduc aici, in primul meu articol.

Sunt Ramona Spridon, am 33 de ani, am terminat Masterul Marketing si Comunicare in Afaceri, in cadrul FEAA, din Iasi si de 21 de luni sunt mama.

Aviv x Mom

M-am tot gandit cum sa fac sa pastrez vii, si peste ani, toate aceste etape din viata noastra in trei. Caci eu sunt ca un copil, imi place sa traiesc atat de intens si de tare prezentul, incat ma eliberez de trecut. Nu inseamna ca uit, caci sunt amintiri de purtat in suflet, dar m-am gandit ca tare bine-ar fi sa le adun pe toate intr-un loc la care sa mai revin, din cand in cand, pentru a-mi incarca bateriile.

Asa mi-a venit ideea acestui blog. As vrea sa marchez aici tot ceea ce simt ca merita impartasit si cum cel mai recent job al meu este cel de mama, probabil vor predomina articolele din aceasta arie. E atat de complex si plin de necunoscut acest “job” incat nu ai cum, vreodata, sa te plictisesti de el (aviz amatorilor de senzatii tari 😂).

Am trait de curand o dezamagire destul de marcanta pe plan profesional, care m-a facut sa realizez ca, in final, familia este darul cel mai de pret primit pe acest Pamant. Am inteles sa fiu recunoscatoare pentru legatura unica dintre mine si B. (o pretuiam si inainte, dar o fac mai constient acum). Iar despre A. ce-as mai putea spune? El este un intreg miracol al iubirii noastre intr-un singur cuvant, cea mai pura si profunda forma de iubire. Si da, viata mea este nemarginita, iar eu sunt binecuvantata, pentru ca ii am pe ei, ai mei.

Ai mei

De cand am devenit mama, am inceput sa ma documentez si sa studiez temeinic, pentru ca da, in opinia mea, parentingul se invata. Este cea mai complexa materie cu care eu m-am confruntat vreodata si cea mai mare dovada de iubire si responsabilitate pe care o putem oferi copiilor nostri. Si asa, am realizat cat de diferita (ca sa nu spun gresita) era abordarea mea in ceea ce priveste cresterea si educatia copiilor inainte sa experimentez acest rol.

Imi doresc sa cresc un copil autodisciplinat, cu stima de sine si incredere in propriile forte, responsabil si empatic, care sa poata lua propriile decizii si sa-si rezolve propriile probleme. Am inteles ca suntem un model pentru copilul nostru si incercam sa demonstram exact acele comportamente pe care dorim sa le obtinem si de la el. E un intreg proces, iar noi suntem abia la inceput si-mi doresc sa impartasim din experienta noastra, care poate fi sprijin pentru alti parinti. 

In noua noastra lume nu exista copii rai, nu exista etichete sau comparatii, exista doar blandete si iubire neconditionata, armonie si echilibru, o lume unde exista cooperare dintre parinte si copil si fara mita, minciuna sau pedeapsa. Sunt fascinata de tot ce-am invatat si de tot ce-am devenit de cand A. ne-a ales sa-i fim parinti! ♥️

… and nothing else matter

Imi doresc sa vad in jur tot mai multi parinti echilibrati, care empatizeaza si respecta emotiile copiilor lor si care se bucura cu adevarat de aceasta etapa fabuloasa, caci prea putini o fac. Mai putina judecata si mai multa blandete si intelegere, mai putini copii bruscati sau loviti, mai putini parinti care tipa la copiii lor, mai multi copii si parinti fericiti.

Sunt o persoana extrem de pozitiva, cred in puterea gandului si intr-o lume mai buna. Daca stabilim armonia si echilibrul in constiinta, gasim armonie si echilibru in viata.

Sunt pasionata de tot ce tine de beauty, sunt make-up artist amator (am un curs la baza, dar nu profesez) si am descoperit, de curand, pasiunea pentru scris.

Scrisul imi da o stare de liniste, de bucurie, implinire, dar si de cunoastere. Ma relaxez prin scris, pentru mine este terapie. Si cel mai minunat, leaga. Leaga amintiri, ganduri, prietenii. Leaga oameni intr-o comunitate care, sper eu, sa faca diferenta.

Imi doresc sa creez continut de calitate, bazat pe informatii documentate, imi doresc ca povestile noastre adevarate sa fie sprijin pentru alti parinti, iar puterea exemplului personal sa faca diferenta. Meritam o lume mai buna, atat noi, cat si copiii nostri, iar educatia incepe din copilarie. Sa crestem, asadar, o comunitate responsabila! 😊

Newborn Photo Gabriela Insuratelu

Love,
Ramona S.

P.S.: Iti multumesc pentru faptul ca esti aici! Ne dam intalnire si in articolul urmator?

4.8 20 voturi
Rating
Alatura-te
Notifica de
guest
15 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai noi Cel mai votat
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Flori Nechita
Flori Nechita
3 ani in urma

Bună Rami!
Tu ești o mamă deosebită din toate punctele de vedere! Ești mama pe care și-o dorește orice copil!
Vă doresc mult succes în viață, și să vă bucurați la maxim de fiecare clipă petrecută în trei! ❤️❤️❤️

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma
Raspunde   Flori Nechita

Ce frumos ai scris, draga mea! Iti multumesc din suflet pentru aceste cuvinte! Asemenea va doresc si voua, sunteti minunati! Va imbratisez! ♥️🤗

Câmpean Paula Elena
Câmpean Paula Elena
3 ani in urma

Mult succes si foarte frumos articolul!

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma

Ce ma bucur ca ti-a placut! Multumesc tare mult! Va pup! 🤗♥️

Madalina
Madalina
3 ani in urma

Hei..bună Ramona!!Foarte tare rezonez cu primul tău articol!Felicitări!!Mult succes,iti doresc!!💞💞💞

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma
Raspunde   Madalina

Hey ♥️ Ma bucur ca un copil mic :)) ca sunt persoane care se regasesc in ce am scris. Multumesc tare pentru gandurile bune! Pupici 🥰🥰

Ema Irina Ungurianu
Ema Irina Ungurianu
3 ani in urma

Felicitări Ramona ! Mult succes ! Abia astept următorul articol !

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma

Draga mea, ma bucur tare ca ti-a placut! Urmeaza ♥️ Va imbratisez cu dor! 🤗

Simona
Simona
3 ani in urma

Felicitari pentru cuvintele pline de viata si emotie! Love it! Muuuult succes! Meriti! Te imbratisez cu dor! 💜

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma
Raspunde   Simona

Ce frumos ai scris! Iti multumesc din suflet! Ma bucur tare ca a fost pe placul tau! Te imbratisez tare! ♥️

Andrei Corban
Andrei Corban
3 ani in urma

Foarte frumos!👍👪

Claudiu
Claudiu
3 ani in urma

Felicitari Rami!!👏👏nu stiam de latura asta a ta,foarte frumos ai scris.Iti urez succes in tot ce ti ai propus.Sunteti minunati toti 3❤️🤗

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma
Raspunde   Claudiu

Hey, Klaus! Ma bucur ca ti-a placut! Iti super multumesc! Si noi te imbratisam tare! 🤗🤗

Corban Andrei
Corban Andrei
3 ani in urma

Foarte frumos!👍👪

Ramona Spridon
Ramona Spridon
3 ani in urma
Raspunde   Corban Andrei

Hey! Iti super multumesc! 🤗

15
0
Mi-ar placea sa aflu ce parere ai. Lasa un comentariu.x
()
x